My day.!

Min dag kommer inte att bestå av så mycket mer än det jag har gjort idag. Jag har dock gjort en hel del idag. Det enda som står kvar på min lista är valpkursen ikväll. Det är dock den sista för valparna. Vi får se lite vad vi ska gå sedan. För jag vill fortsätta med något med Wille. För vi båda tycker det är super kul! =) Min far ska följa med ikväll och ta lite bilder på hundarna. Så ska försöka få up en bild här med tänkte jag. Så ska ni få se allihoppa.! Vissa av er har läst mina berättelser om hundarna. Och är säkert lite nyfikna på hur dom ser ut. Så en bild på oss alla ska jag försöka få med mig hem ikväll. :)

Nu blir det lite mer sooool sen ska jag göra iodrning oss inför kursen!

Have a nice day! In the SUN! :)




Här får ni en bild på min lille kille! Visst är han fiin?! :)





Underbart.!

Ja jag kan inte ge det ett bättre ord för denna dag. Och framför allt detta väder. Plus att jag är ledig. Jag kan inte klaga idag känner jag. =)

Just nu sitter jag på vran fina balkong som vi slet med igår. Tänkte att ni skulle få se lite bilder på hur den blev.. Den är dock inte ritkigt klar än, lite smått och gott som ska fixas och sen ska det till lite mer pynt. =) Haha. Om jag får välja. ;) 

Här kommer det två bilder på den hur den ser ut just nu.!





Rätt så enkelt. Men vi tyckte att det blev betydligt finare med mattan på golvet än de trägolv som förra ägaren hade lagt. Kan ju säga då varför de hade trägolv, det var för att hon hade rullator och skulle slippa bära den uppför tröskeln när hon skulle in och ut. Så golvet var uppbyggt till tröskeln. Men de slet vi bort igår och skrubbade av hela balkongen. Vi tvättade även solskydden som sitter på sidan av balkongen. Sen planterade jag en blomma i en kruka och ställde ut. Den ska dock upp på en liten pall så den får lite mer ljus på sig! Har även ställt en blomma på borden för att få det lite mer trevligt. :) Vad tycker ni?!

Jag och min sambo satt och åt här ute igår, vi pratade även om vi ska ta och köpa lite infravärme hit ut för lite kyliga sommarkvällar. Det vore super skönt ju.! Vi får kolla upp det. Måste ju se om man kan fästa dom någonstans först. Det måste vi kolla upp! :)



VALPKURS 2010 DEL 6

Måndag den 17/5


- Under denna kväll så fick vi testa på lite "spår". Så vi fick åka ut till dit Lena bodde. Ute i skogen. Hon bor i Gottebol, inte så långt. Jag var lite orolig för att jag inte skulle hitta dit, men det var super enkelt. När jag kom fram så stod Lena och pekade vart jag kunde ställa bilen. Sen fick vi plocka ut våra hundar så det fick nosa av sig lite medans vi väntade in alla.


- När alla hade kommit fram så satte vi in våra hundar i bilarna igen. Vi skulle nämligen få se Lenas ena hund när den spårar. Jag säger då de vilken duktig hund. Skit duktig, och han bara älskade det. Det syndes i hela hunden. Det var roligt och se.


- Efter det så pratade Lena och hennes gubbe var med. Glömmer jämt bort hans namn. Men jag tror han heter Lennart. Han var ialla fall med idag. Vi delade upp gruppen, små hundar och stora hundar för sig. Vi fick också med oss två klädnypor, en med ett plastband i och en utan. Dessa skulle vi sätta där vi började och där vi slutade, för att se själva var man ska börja och sluta. Kan vara ganska svårt att hitta det spår man har lagt ut när man inte har något riktmärke att gå efter.


- Så vi som hade de små hundarna fick följa med Lena en bit in i skogen. Vilken härlig dag. Super skönt att vara i skogen om det är fint väder. Vi knallade på en bra bit, just för att inte störa de andra hundarna och deras spår.


- När vi kommit en bit in så skulle vi börja med att lägga ut ett spår. Och nu skulle vi själva alltså Matte eller Husse skulle vara målet. Valpen skulle få leta upp oss. Så först skulle man klappa om sin hund lite granna för att få den uppmärksam men även känna lite doft från en.


- När vi gjort det så skulle man göra ett "avstamp" man skulle göra precis som man gör på en dörrmatta innan man går in. Bra förklaring va?! haha. Men ialla fall så skulle man göra, och där sätter man den klädnypan som inte har plastband på sig. Sen skulle vi gå rakt fram i en rak linje. En rätt så bra bit in, för att hitta något att gömma sig bakom så att hunden inte ser en. och vid oss så skulle den andra klädnypan sättas upp så att man ser att där slutar det. Där är målet. Och där satt/låg man och väntade in sin lilla valp.


- Wille hittade mig allt där i skogen, men han var lite okoncentrerad till en början, sen bar det iväg inåt i skogen sa Lena. Jag blev förvånad att valparna vid en sådan lite ålder kan spåra upp någon sådär. Men de har det i sig sa Lena. Det är super kul och se hur de jobbar.


- Vi gick igenom allihoppa, så att alla fick testa på. Och sen fick vi lägga ut ett eget spår, men denna gång skulle vi lägga ut lite belöning i slutet. Nu fick vi husse eller matte gå med hunden, från start till målet där godiset väntar.. Jätte skojsigt! Helt otroligt att de hittar sådär.


- Sen skulle vi tillbaka till gruppen för att prata lite om kvällen. Och då träna mer passivitet. Vilket är jätte nyttigt för hundarna. Får man in de bra så får man en bra hund som kan koppla av och få den lugn på beställning.


- Vi skulle nu som varje gång plocka fram det som har gått bra under kvällen. Vi skulle även skriva upp våra namn och hundens namn för att Lena skulle skriva Diplom till oss som vi ska få nästa gång. Då det blir sista gången på valpkursen. Jag tycker att det har gått skitfort. Jag vet redan nu att jag vill gå något mer. Men vad vet jag inte ritkigt, jag ska prata lite med Lena under sista gången. För att se vad hon anser att vi behöver.


- En sak som jag måste nämna är att jag kan bli tokig när folk inte håller i sina hundar, de vet så väl att hundarna inte får nosa på varandra. Men ändå så har de ute ettkoppel på någon meter. En glad hund går inte fint vid sidan av husse eller matte. Den far och flänger fram och tillbaka. Och sen att husse och matte bara skrattar åt det?! Jag blir lite irriterad faktiskt. När de får en tillsägelse så säger de bara "han är ju så glad, och han tycker det här är såååå roligt" Soo What! ? han ska ialla fall inte kunna hälsa på andra hundar under passets gång. ! En sådan grej gör ju att de andra hundarna blir okoncentrerade och inte alls lyssna på en annan. Så ah jag blev lite sur!


Gäsp gäsp gäsp...

Nu är jag döds trött..! Ska lägga ut det sita inlägget om valpkursen, och sedan så ska jag se om jag hinner lägga upp något mer.

Vad tråkigt det är när man väntar in en gäst som aldrig dyker upp.. Snälla kom in nu så jag kan slappna av!!!


Aja här får ni ialla fall en del till från valpkursen!

VALPKURS 2010 DEL 5

Måndag den 10/5


- Denna måndag skulle vi ha ett pass på stan. Så vi skulle därför samlas vid veterinären. Sedan skulle vi gå gemensamt upp mot stan. Och denna kväll innebar att vi skulle träna lite på övergångs ställen, möte med andra hundar, gå lite i trappor och gå bland folk och lite mer trafik.


- Men innan vi skulle börja gå upp mot stan så fick vi gå runt lite i området med hundarna, för att de skulle få lukta av sig lite innan vi började. Det märks verkligen skillnad när de får göra de. De blir mycket lugnare och kan koncentrera sig mycket mer.


- Efter det så bar det iväg upp mot stan, vi skulle gå som vanligt i samlad trupp. Och under passet som tidigare så får inte hundarna hälsa på varandra inte ens lukta på varandra. Så de gäller och hålla koll på dom. Så fort vi kom till ett övergångsställe så stannade man så hunden lär sig att den inte bara ska springa rakt ut. Vi gick över två och två. När alla har kommit över så går vi vidare. Under tiden som vi går så ska vi alltid träna lite kontakt med hunden. Och med det menas att man ska försöka få hunden att kolla på en, och när den göra de ska man belöna.


- Om hunden har lärt sig att kolla på en lite mer, så ska man självklart inte ge den en godbit varje gång. Utan hunden måste få kämpa lite för att få en godis. Och då räcker det med ett "Braaa". Och det gäller att göra/säga det i rätt tidpunkt, missar man eller att man inte hinner med i rätt tidpunkt så har hunden det mycket svårare och hinna inse att den gör rätt. Så det gäller att vara snabb.


- Jag kan ju säga att man blev väl uttittad när man kom där och gick. Vilket jag kan förstå, inte varje dag det kommer 9 hundar i en grupp och går genom stan. Man kände sig lite som om man vore med ett dagis typ. alla ska gå på rad si och så. Men men det var himla nyttigt för hundarna. Vilket är det som är meningen med den här övningen.!


- Vi kom slutligen fram till övningen med trapporna. Meningen med trapp övningen är att om man någon gång kommer till en trapp med mycket folk om kring sig är det inte så himla kul att springa sick sack mellan alla personer just för att hunden är 3 meter framför. Utan vi skulle nu försöka få hunden att gå bakom oss nerför trappen.


- Vi som har en liten hund vet hur svårt den här övningen är. Vi måste gå sakta nedåt böjd bakåt för att locka på hunden med en godbit. Så vi som hade små hundar fick lite hjälp av Lena.! Och det gick bra, vi som bor i lägenhet kan träna detta dagligen, som jag försöker att göra. Man ser från dag till dag att det går bättre. I vissa fall då lillen är allt för nödig så kan det gå lite sämre. Helt förstårligt.! Tänk dig själv hur svårt det är att hålla sig om man har varit nödig en längre tid. Och då måste göra på ett visst sätt för att du ska komma fram till den plats där du kan uträtta dina behov. Så jag förstår Wille ibland. :D Men för det mesta så brukar vi träna på det.


- När alla har fått testa på den övningen så skulle vi vidare genom stan för att sedan gå till Ekmansdalen, som för övrigt är ett hur mysigt ställe som helst.! Men ialla fall så när vi väl var där så skulle vi ha lite passivitetsträninge med vovvarna. Så vi fick sätta oss ner i gräset och klappa om våra hundar så de blev lugna. Medans Lena pratade om hur det hade gått och vad man ska tänka på. Hon gick även igenom nästa övning som vi skulle göra. Och det var "Möte med andra hundar".


- Vi började med att möta en hund, så vi fick göra denna övning två och två. Vi skulle ha hundarna på våran vänstra sida och gå som vanligt rakt fram och sedan mötas på mitten. Vi fick inte stanna utan det var bara att gå rakt fram. Vissa hundar ville fram och hälsa på den andra hunden som den mötte, medans andra inte brydde sig alls.! Wille klarade denna övning galant, han är så duktig ibland så man blir lite förvånad att han verkligen är så duktig som han är. För han är bara en valp. Vilket man inte ska ha så stora krav på. Men jag tycker att han är duktig. Vi får en hel del beröm också om hur bra han jobbar med mig. Vilket är super kul att höra. Det får mig att bli mer och mer bestämd på att jag ska få mer pli på honom och jobba med honom så han blir ännu duktigare.


- Sen på vi skulle ställa oss på rad, fyra på ena sidan och fyra på en annan rad lite längre bort, för att sedan
mötas på mitten. Denna övning gick också jätte bra, visst Wille kollar på de andra hundarna men kollar lika fort på mig. Så det går super. Man ser ju på vissa andra valpar att de vill bara fram och hälsa på ALLA. Och vissa hussar och mattar blir då lite frustrerade för att de inte får någon större kontakt med sina valpar. Men det är bara att försöka få de att tycka att någon annat är mer spännande. På så sätta får man till slut bort det där att de vill fram och hälsa. För då tycker de inte att det är så spännande längre. Och därför skiter i det.

- Till sist så ska valparna jobba lite med nosen och hjärnan. Så Lena slänger ut lite korv eller köttbulle bitar som hon har med sig. Så får hundarna leta reda på de. Jätte bra träning för deras små huvud. när de letat reda på allt så var det dags för att gå tillbaka till bilarna.


- Vi gav hundarna lite vatten och satte in dom i bilarna. Vi fick säga vad vi tycker ha gått bra. Vi brukar alltid göra det efter varje gång. För att ge oss själva bra och positiv kritik. För man måste se det som har gått bra för att få en själv viljan att fortsätta. Lena frågade även oss om vi ville komma ut till henne nästa gång för att prova på lite "spår" med våra hundar. Vilket vi såklart ville göra. Så vi fick en vägbeskrivning och sa hej då.









Regn Regn Regn!

Huua att det ska regna så..! Inge vidare.. Men jag har varit duktig ialla fall. Har nyss varit ute med Wille på en lång prommenad. Det var skönt, förutom att det kom massa regn, men de är inte kallt för fem öre. =) Nu ska jag äta lite frukost. Sen bär det iväg till gymmet en stund. Måste köra lite nu innan mitt kort går ut, men min motivation till träning ligger inte högst upp på listan direkt! Blää.. Men men.. Annars så blir det nog en rätt lugn dag. Vi kanske ska hyra lite film sen när sambon kommer hem. Det är väl sånt väder idag? =) Film-mys-väder.! :D

Jag ska försöka få ihop två inlägg om valpkursen. Har inte haft tid till att sätta mig ner och skriva om det. Men hinner jag inte det under dagen, så hinner jag garanterat det inatt då jag jobbar igen! =)

Höres senare! Kram



VALPKURS DEL 4

Måndag den 3/5


- Som valigt så skulle vi samlas vid butiken för att sedan gå igenom lite vad denna kväll skulle bjuda på. Klockan blev 18, jag och Annika tror jag hon heter började undra vart Lena hade tagit vägen. Då det klev ut en herre ur en bil på parkeringen och presenterade sig. Vad han hette har jag glömt bort. =P Men det var Lenas man. Han berättade att Lena hade blivit sjuk och kunde tyvärr inte komma. Så vi skulle få ha hennes man istället. Vilket kan vara bra att någon annan också får se hur det går för valparna.


- Vi började som vanligt och strosa runt lite med hundarna så de fick slappna av och lukta lite i området. När vi gjort det så frågade "mannen" Vad vi hade gjort och hur det har gått för oss. Just för att se lite vad vi kunde och hade tränat på. Och sedan hur det gick för oss hemma med hundarna.


- När vi hade gått laget runt så skulle vi bara köra en prepris från de andra gångerna. Det är bra att han någon annan som förklarar för en vad man gör rätt och vad man ska göra annorlund. Väldigt nyttigt! Jag diggade för övrigt denna mans dialekt! Så skön gubbe!


- Vi kom till den övning som jag traglade så med lille Wille förra gången. Just de komandot "Ligg". Och ja det funkade även denna gång, så stolt hans matte blev. Vi skulle även få dom att lägga sig ner utan att behöva säga ordet "ligg" vilket gick jätte bra.

- Vi tränade också lite inkallning, det gick super. Jag fick hjälp av en kille i gruppen som heter Mikael. Jätte snäll karl.! Det är tur att han har en sådan lugn hund som han har. För han erbjöd sig att hjälpa mig att hålla i min lille vilde i spårlinan, medans jag gick bort en bit för att sendan ropa Wille till mig. Han kom som ett skott!


- Vi övade även lite passivitetsträning. Och den gick super denna gång, har nog aldrig fått Wille så lugn som han blev, hör och häpna han LADE sig ner på sidan. Har väl aldrig hänt förut på de andra gångerna. Så det kändes väldigt bra. Man märker att det går framåt.


- Under passivitets träningen så hör man från en i gruppen som förövrigt har en hund som är jätte jobbig. Och hon verkligen kämpar med den. Rasen är en blandning mellan schäfer och någon annan stor hund. Jag tycker så synd om henne. För att göra den lilla storyn kort så hon bröt ihop. Hunden BARA hoppar och biter henne i armar, händer, kläder, ben och fötter. Jag kan säga er att hon går hem från varje kurskväll blodig. Så hon bröt ihop under kursen. Vilket jag kan förstå, jag hade aldrig orkat med en sådan hund. Nu vet jag också att man ska börja "fostra" hunden från det man får hem den. Vad dom har gjort eller inte gjort kan jag inte veta. Jag har bara sett hur hunden agerar på kursen. Så för henne och hunden är nog detta en väldigt bra grej. Hon får många tips av Lena hur hon ska hantera hunden och hur hon ska försöka få hunden att göra annat istället för att bitas och hoppa hela tiden. Jag hoppas att hon får så mycket hjälp hon behöver. Vi är nog fler i gruppen som tycker likadant.


- Utöver sitt och ligg övningen, passivitets träningen, och inkallningen så gjorde vi övningen med konerna och lite "spår" då de fick leta lite korvi i gräset.


- Sen hann vi inte med så mycket mer under den kvällen, vi var aldrig inne i teorisalen. Utan det fick bli ett långt pass ute med hundarna istället.


- Nästa gång så skulle Vi ha Lena igen, och då skulle vi gå lite i stan med valparna. Ska bli spännande..







Nu får jag ta mig lite tid!

Ja lite tid att sätta mig ner o skriva om hundkursen, det är några som vill veta hur det har gått. Jag har ju två stycken gånger att skriva om. =) Så det är väl lika bra att sätta igång :)


RSS 2.0