En dag med många saker i huvudet!

Idag har jag min andra lediga dag. Jag har hunnit med en del här hemma. Vilket är super skönt.!
Sen senare idag ska jag iväg på Kursen med Wille igen. Ska bli kul, men mindre kul är det om vädret kommer att fortsätta som det har gjort denna dag. Usch.. Hoppas det blir bättre tills ikväll..

Nu har jag suttit i dagar med detta projekt som jag har gett mig in på .! Jag hoppas att det kan gå bra ett tag ialla fall.! :) Har ialla fall 2 partryn inbokade. Men önskar att jag hade fler på schemat :) Det kommer väl det med! :)

Nu harjag suttit med detta inlägg i över en timme. Kommer inte på så mycket mer att skriva.

Jag ska försöka fixa om min blogg till utsidan, och sen försöka få in lite bilder på grejerna jag har hemma från PH (perfect Home) :) Så ni kan se dom! Och kanske ev beställa om de är någon som är sugen på det! =)




Morning!

Ja det kan jag verkligen säga. Är så fruktasvärt trött idag. Har jobbat natt. Fick faktiskt en hel del gjort med PH (Perfect Home) grejerna. Vilket jag behvöde. Har ju bokat in mitt första Party.! Det ska bli såååå spännande. Men visst blir man lite nervös när man inte riktigt vet hur man ska lägga upp det hela eller hur mycket man ska prata om varje produkt. Det löser sig med tiden tror jag :D

Sen ska jag ringa upp min gamla klasskompis. Ska kolla lite med henne hur hon brukar göra, och hur hon lägger upp sina partyn. Kan vara skönt att kanske höra från någon hur den brukar göra.! :)

Nu ska jag försöka kvickna till lite mer för att sedan ta en promenad bort till Tess som ska få en katalog med PH grejerna! :) Sen vill ja få upp lite bilder på mina grejer jag fick. men det kanske kommer till veckan. Just nu så står ALLA fina saker nere på salongen! :)

Nae här kan jag inte sitta mer..! Iväg med mig!! :)

Hej svej!





Vardagslydnad 2010 del 2

Tisdagen den 7/9

 

– Denna gång så började vi som vanligt inne i teori salen. Denna kväll hade jag med mig papper och penna. Och jag fick lite ned skrivet. Vi pratade om ”målbild” det menas med att vi som ägare kan få upp en bild i huvudet som vi vill att hunden ska göra. Det gäller att vi måste se de små små bättringarna som hunden gör på vägen till den slutliga målbilden. Man kan säga det såhär. Medans vi som människor har en målbild så har hunden 5 målbilder. Så det gäller att vara tydlig och ge beröm för alla de små bättringarna de gör på vägen till den slutliga bilden. Det är så de lär sig. Det tar tid.

 

– Jag inser lite mer nu när man går denna kurs. Det är lite mer invecklat eller invecklat var fel ord. Det är mer ingående hur hunden tänker och uppfattar vad vi menar. Och det är vi ägare som måste lära oss hur hunden tänker innan vi kan sätta upp en målbild. Eller i alla fall ha lite mer tålamod tills den bild blir den slitliga målbilden som vi vill se.

 

– Sedan så gick Annelie igenom hur vi ska lägga upp dessa gånger. Vi kommer att delas in i två olika grupper. En del som bara håller på med lydnad och den andra som går in lite mer på ”spår”. Sen växlar man från gång till gång. Vilket jag tycker är super. Sen sa hon att vi får själva välja ifall vi bara vill hålla på med lydnad eller om vi vill ha båda delarna. Jag kommer nog enbart hålla på med lydnad. Just för att jag kommer nog träna lite mer agility med Wille i framtiden om det finns tid och då krävs det mer lydnad än spår. Så något spår kommer jag nog inte hålla på med längre fram.

 

– Innan vi gick ut så pratade jag med Annelie om Wille och hur han blir när det dyker upp en boll eller bollar. Och var tacksam om hon inte använde det i närheten av honom där han såg det. För då får jag ingen uppmärksamhet alls från honom. Då är det bara bollen som gäller. Och hon förstod mig och tyckte att det var bra att jag sa till. Så hon skulle försöka komma ihåg det!

 

– så vi gick ut och delade upp oss i två delar. Vi ”gamla” hundar och deras ägare fick vara i en grupp och de andra i en annan. Vi tränade lite gång. En övning att få hunden att gå vid sidan och söka kontakt med oss. Och så fort hunden inte gick vid sidan så skulle vi byta färdriktning. För till slut så lär sig hunden att det gäller att hålla koll på matte/husse för att veta vart man ska gå. I början är de alltid lite veliga och vill åt alla håll och kanter. Men till slut så gick även Wille vid min sida. Kan man inte tro ibland. Sen fick vi gå lite slalom mellan koner, en bra övning med. Den kan Wille jätte bra! Ibland blir även jag stolt över att det är jag som har fått honom att gå så fint vid min vänstra sida!

 

Efter de skulle vi lära hunden att nudda en sak med nosen. Och sedan ta tag i den. Annelie provade med Wille. Han fattade vinken tidigt. Men när det var dags för mig att testa. Dels fick jag en annan leksak av henne. Så den ville han bara leka med tillslut. Så jag gav upp. Men då så visade hon att man då ska börja om med en helt annan sak. Och då går det bättre. Så där fick vi en läxa att vi skulle sätta en post it lapp på ett stolsben och få honom att nudda den med nosen. Just för att det första han måste göra vid en sådan övning är just att ta kontakt med mig för att sedan förstå vad det är han ska göra. Har tränat lite granna på det. Men ska göra det fler gånger. Det brukar alltid gå bättre andra gången.

 

– sedan så skulle vi få dom att ligga och sedan stanna kvar där. Jag har gått lite fort fram när jag har lärt Wille grejer. Ville lära honom att spela död. Så nu när jag ber honom att lägga sig ner så lägger han sig på sidan. Så jag har fått lära om honom lite. Men nu sitter det som ett smäck! Fick även honom att ligga kvar en liten stund. Sedan fick jag ett tips om att man aldrig ska ge belöning framifrån vid kommandot ”ligg” utan ska man ge något så är det på sidan eller när man står vid hans högra sida och ger honom belöningen bakåt. För då får man bort den där reaktionen som de får när de vill gå fram till en istället för att ligga kvar. Så det får vi öva lite mer på!

 

– Sedan så gjorde vi inte mycket mer hundarna började bli lite otåliga. Så Annelie rundade nu av lite. Hon bad oss att träna på dessa övningar som vi har gjort på kursen hemma. Så jag ska försöka att lägga ner mer energi på att träna lite mer hemma i veckan mellan gångerna. Det lönar sig jag vet det. Men ibland får jag inte tiden att räcka till känns det som. Enligt vissa är detta ingen bra ursäkt för det. Men för mig är det så.

 

– Detta var en mycket bättre kväll med hundarna. De var lite mer lugna och inte så stressade och intresserade av varandra som de var den första gången. Vilket är super skönt. Jag skulle ha köpt ett halsband till Wille men det får bli en annan dag.





Vardagslydnad 2010 del 1

Tisdagen den 31/8

 

– Denna tisdag var den första gången på kursen vardagslydnad. Vi var sju stycken i gruppen. Vissa av oss hade gått kursen tidigare. Men vi började med en lite rastning av hundarna. Sen skulle vi börja inne i teori salen denna gång. Förra kursen så började vi ute och gick sedan in.

 

– Så efter att vi hade rastat hundarna så gick vi in. Vi fick börja presentera oss och våra hundar. Och berätta lite om oss, skriva upp lite uppgifter om oss. Så som namn, telefon nr, mail, och ras på hund. Sen presenterade hon sig och berätta lite vad kursen skulle handla om. Nu kommer jag inte riktigt ihåg vad hon heter. Men tror det var Annelie. Får ta reda på det till nästa gång.

 

– I alla fall så verkade hon helt okej. Oftast så kan man få en bild av en person sådär första gången man ses osv. Men jag ska ge henne ett par gånger så kan jag säga senare vad jag tycker om henne. Hon kommer även att ha två ”hjälp” assistenter med sig. Så man ska få så mycket hjälp man bara kan få under dessa gånger. Vilket jag tycker är toppen! Sen tog hon upp om det var något eller någon övning som hon gör med oss som man absolut inte ville lära sin hund så kunde vi säga till henne. Så det verkar ju bra! Men som sagt jag ska ge henne några gånger.

 

– Första gången på kurserna är aldrig roliga säger jag. Mycket skällande och stretande på hundarna. Men allt är nytt med nya raser och lukter. Så det är helt normalt. Det blev inte mycket gjort under denna gång.

 

– Vi fick en läxa tills nästa gång. Och det var en kontakt övning. Den var super tyckte jag. Speciellt för våran lilla gosse. Som jag tror hittills bara har koncentrerat sig på godsaken man håller i handen. Men under denna övning så fick han verkligen kämpa lillen. Man skulle i alla fall sätta sig ner och ha hunden sittandes framför sig. Och du som matte eller husse ska ha en godbit i vardera hand. Och sträcka ut händerna en bit framför dig. Och när hunden, Wille i detta fall kollar dig i ögonen så ska han få en godbit. Ni skulle ha sett honom han satt och kollade på varje hand fram och tillbaka hela tiden. Han visste inte vad han skulle göra. Stackars liten tänkte jag då. Sen var det lite svårt o se när han kollade på en. Han har jätte mörka ögon. Men det gick bra. Så nu när vi har gjort denna övning ett par gånger hemma så börjar han förstå vad det är han ska göra för att få sin lilla godbit. Så den övningen var verkligen bra. Den rekommenderar jag. Eftersom så måste hunden kolla på en. Och inte på en av händerna där godiset ligger i. Super!

 

– Senare så gick hon igenom lite hur man skulle träna lite ”fot” träning. Och för de som inte vet vad det är så är en gångstil typ. Säger man fot så ska hunden placera sig på sin vänstra sida och gå nära benet. Tills man sedan säger ”spring och lek” eller ”hopp och lek” Det betyder då att hunden är fri att gå fritt igen. Allt man vill lära hunden med sådana saker är Alltid svårare med en liten hund. För att du måste typ ner i deras nivå. Har man då istället en stor hund så är hunden redan i den nivån du håller handen med godiset i. Så därför är det lite svårare med små hundar.

 

– Instruktören gick även igenom vad hin tyckte om vissa halsband som vi hade på våra hundar. Hon föredrog nästan alltid ”stryp/korrigeringshalsband” medans Lena från valpkursen tyckte att vi Inte skulle ha det på våra hundar. Varför de säger olika vet jag inte. Kanske har med deras ålder att göra. Men men. Hon menade på att det var lättare att korrigera när hunden gjorde ”fel”. Så jag tänkte att jag skulle testa det med ett halsband jag har hemma. Och Wow vilken skillnad på hund. Istället för att ha en hund som går 100000m framför en så fick jag en hund som gick vid min sida i stort sätt hela promenaden. Vilken skillnad säger jag bara. Nu var det roligt att gå ut och gå med Wille. Skönt att slippa dragandet i kopplet. Så det ska jag införskaffa mig. För det halsbandet jag har är efter mina föräldrars hund. Och det är lite för stort för killen.

 

– Sen gjorde vi inte så mycket mer under denna gång. Man hinner inte med så mycket under första gången, det blir mest massa prat. Fast pratet utanför teori salen hör man inte så mycket av. För allt skällande. Det blir förhoppningsvis mycket bättre under de andra gångerna.






Nya tag!

Nu ska jag försöka lägga ner lite mer energi på denna blogg.

För att sedan fixa till den lite mer så jag kan lägga ut mer saker ang. mitt nya extra knäck. Jag har ju börjat som konsult på Perfect Home AB. Vilket kommer bli väldigt spännande. Så därför så ska jag försöka lägga ut lite bilder här och information om Perfect Home. så Ni kan beställa någon produkt eller boka in ett party med mig.! :) Hoppas att det finns någon villig själ där ute. :)
Jag ska ge det ett försök ialla fall.!

Men då ska jag försöka hitta någon som är bra på att göra om blogg sidan lite granna så den lockar lite mer.. Den ska innehålla lite mer inredningssaker.! Kommer abslut att forstätta att lägga ut lite inlägg om kursen med Wille. Men kommer att dela upp det i olika kategorier tror jag.!

Har även en ny mail som jag ska änvända just till perfect home grejerna. om folk vill beställa något osv. tänkte att det skulle vara lättare än att ha min gamla mail.

Jag hoppas på att det kommer gå bra :)

RSS 2.0