Wille 2009-11-02

Detta inlägg skulle vara tilldelat våran lilla plutt.

Den lille godingen kan göra en både glad och irriterad på samma gång. Att man kan fästa sig så mycket till någon. Det är helt sjukt. Jag satt förut och funderade på det. Från den första stunden jag såg lille mannen så föll jag på en gång. Och från den dagen vi hämtade honom har vi busat och skrattat så himla mycket. Det är lite synd bara att tiden går så fort. Nu om cirka en och en halv vecka så blir Wille hela 8 månader. Helt sjukt. Tyckte det var nyss jag kontaktade "uppfödaren" för en titt på valparna. Och en vecka senare så hämtade vi honom. Han låg i migg knä hela vägen hem. Glömmer nog aldrig de första dagarna så han kom till vårat hem. Jag älskar den där lilla plutten såå mycket.

Det var mycket ibörjan, många tråkigheter med den så kallade "uppfödaren" Vill inte gå in så mycket på det. Men det visade sig vara att han var ingen bra person att handla en hund av. Det är inget fel på hunden i sig. Men det var lite felaktig information i annonsen. Men ialla fall. Det är inget fel på Wille, han var och är frisk. Med mycket lek och bus i sig.! =)

Men att skaffa hund är ett stort steg. Om jag ska vara ärlig så är det nog lite mer än vad jag trodde. Man blir låst. MEN säger jag. Det för med sig så himla mycket gott. Jag tror själv att man blir lite mer uppmärksam på vissa saker, man växer nog som person och man blir mer vuxen. Man har ett ansvar. En hund är inte bara att skaffa. Den ska ha mat, man ska gå ut med den flera gånger om dagen. Man ska gosa och leka med den. Jag tror många skaffa en valp Bara för att den är så söt och liten då när man hämtar den. Men den växer faktiskt och blir större. Och dess behov kan bli större, plus att man måste passa upp till hunden. Då menar jag inte att man ska skämma bort den. Utan du måste som jag skrev tidigare. Mata, gå ut och gå, leka och gosa med den. Även lära den vissa saker.

Tiden ibörjan tycker jag har varit den jobbigaste. Innan Wille blev rumsren. Innan han började förstå vissa regler man har hemma. Saker han får och inte får göra. Men jobbigast var att få honom rumsren. Det är ett pass HELA tiden. Man kan inte lämna den en sekund. När det var som värst sprang jag ner med wille var 30 min. Då kan jag tillägga att vi bor i lägenhet högst upp. Motion?! jajämen. :) Men det är helt klart värt besväret. Nu när han är rumsren. Till 80 % ialla fall. Det underlättar en del faktiskt.

Jag kan även rekomendera att gå valpkurs, vardagslydnad eller unghundskurs med hunden. Många säger att de inte behöver någon kurs, för hunden har redan så bra psyke. Men jag tror inte på det. Det finns så mycket man kan få ut på en sådan där kurs. Både som hundägare men också hunden i sig. Wille har blivit mycket lättare att gå med, man får mer kontakt med honom nu än innan. Han skäller inte alls så mycket på handra hundar och människor som han gjorde innan vi gick kursen. Så det rekomenderar jag verkligen, visst det kostar lite med. Men det får man igen tycker jag. Det är mycket trevligare att han en hund som inte skäller så fort den ser en hund. Så tänk på de ni som funderar på att skaffa en hund.


Nu ska ni få lite bilder på Wille sedan vi hämtade honom.! =) Fast de blir mest när han är liten.



Alla ni som vet att han älskar bollar?! Denna bild är hemma hos uppfödaren kvällen då vi kollade på valparna. Bollsinnet sitter i sen tidiga dagar tydligen.! =)



Någon som är väldigt trött, man får passa på att krypa upp hos tiger.! Då blir det lite varmare och mjukare! =)



Den där råttan Wille fick av sin morfar (min far) den var ungefär lika stor som Wille när han fick den. Att man kan vara så liten, det kan man verkligen inte tro i dagens läge.


Lite bus med råttan innan vi släcker lampan för natten!


En solig och varm morgon innan jobbet! Han har vuxit något sen Februari! =)
Våran lilla goding!





Bröllop.!

Ja är det bara jag som har kollat på tv på det enorma bröllopet? :) Det är så många fina klänningar och frisyrer. De var fint! =)

Nu har det blivit lite lugnare här på jobbet. Så nu kan jag koppla av lite mer. Fick dock börja en timme tidigare än vad jag brukar, inte det roligaste. Speciellt inte när de är kvälls/nattjobb. Men men det får gå ialla fall! Jag gör min sista natt nu innan jag har semester härifrån. Det känns underbart att vara ledig på helgerna nu i sommar.!

Tänkte göra lite inlägg om Våran lille skrutt. Han är inte så liten längre. Ska bara knåpa ihop lite att skriva om! =) Återkommer under timmarna..


"Det största av allt är kärleken" Think about that!

work work work!

Nu sitter jag och väntar in ett par som kommer in senare, eller nu är det inte så lång tid kvar. De skulle vara här vid fyra. Och denna natt är inte över än, men jag känner mig inte super trött. Vilket är skönt!

Har blivit frågad om att börja mitt pass imorn kväll en timme tidigare. Jag suckade på en gång, räcker det inte med 8 timmar att inte göra något på?! Jag skulle ialla fall kolla upp det och ringa Ove imorn för att tala om hur jag gör. Visst det är mer cash. Men ah vi får se hur jag gör imorn.

Hade tänkt att lägga upp en bild på Wille, men självklart glömde jag sladden hemma. Orkar inte MMS.a in bilden. Så det får bli imorn kväll. Eller i kväll dvs.

jag jobbar min sista helg nu innan jag har semester härifrån, vilket ska bli skönt att vara ledig på helgerna nu! Vet inte hur det känns att vara ledig så länge, men det är något jag ser fram emot! =)

Skriver senare ikväll! =)

Dålig update här..

I know, men tiden räcker inte till. Dagarna och timmarna bara rusar förbi i veckorna. Vilket kan vara skönt, men de hade varit lite roligt om dygnet hade lite fler timmar ibland så man hann med allt man skulle vilja.
Man borde ha en fjärrkontroll i livet. Där man kan stoppa, spola fram och tillbacka när man känner för det.! Jag undrar hur det skulle vara om det fanns. :D Lite fränt.. haha.. Keep on dreaming. ;)


Satt o funderade lite förut. Jag vill göra något nytt, någon kort utbildning eller liknande. Smink, naglar eller kanske piercing? Ah jag vet inte. Något skulle vara kul. Har ni förlag så GE MIG! :) Får fundera lite mera! =)

VALPKURS 2010 DEL 7

Måndagen den 24/5


- Denna kurs kväll blev den sista. Vilket jag tyckte var tråkigt, jag gillade verkligen måndagskvällarna med dessa människor och deras valpar. Inte för att man pratar så mycket med varandra. Men man hade något gemensamt med alla som var där. Man var i samma sits. Vissa hundar var lite lugnare och vissa lite mer krävande. Men jag kände att man hade nästan nyss kommit in i det och sen så helt plötsligt så tog det slut. Lite tråkigt. Men men nu ska jag berätta lite mer vad vi gjorde.


- Jag bad min pappa att följa med för att ta lite bilder under kursens kväll. Vore roligt att ha och kolla på. Som lite minnen så. Så jag var där lite tidigare och rastade Wille lite och pratade även lite med Lena som höll på att ställa ut lite grejer på gräset som vi skulle vara på sedan. Sen kom pappa, Wille blev såklart jätte glad. Om han tycker om sin morfar säger jag. Så kul och se! Men ialla fall. Vi väntade in resten av folket, som kom en efter en. Idag var vi en hund och husse kort.


- Vi fick som vanligt gå lite runt om stället så att hundarna fick nosa av sig lite. Det gör dom lugnare och mer sammarbetsvilliga. Så efter cirka 5 minuter så skulle vi samlas på gräset. Pappa gömde sig lite i bakgrunde och knappade lite kort med kameran. Lena visade de olika stationerna som fanns på gräsplanen. På ett ställe skulle vi träna sitt / ligg. På ett annat ställe var det lite kontaktövningar, inkallning. Osv. Med andra ord så var det idag vi skulle visa vad vi har lärt oss. Och Lena hade hand om inkallningen. Denna gång så skulle vi egentligen ha inkallning med lösa hundar, men alla var kopplade. Hon såg på vissa hundar att det inte var lämpligt än.


- Alla grenar som jag och wille var på funkade jätte bra, tills vi kom till Kontaktövningen. Där man skulle gå slalom mellan några koner. Det gick inte alls den här gången. Vilket brukar funka JÄTTE bra, Lena fick syn på oss medans jag försökte få med mig Wille. Ne de gick inte, så Lena kom till oss på en gång och undrade varför detta inte gick idag. Så hon provade själv med Wille. Han ville helt enkelt inte idag. Hon bad mig att gå en liten sväng med wille så han fick nosa av sig lite.


- Efter en stund gick vi tillbaka och testade igen. Då gick det bättre. Vet fortfarande inte varför han vägrade lyssna första gången. Men men det gick tillslut ialla fall. Vilket var skönt att visa för Lena.


- Efter att hon har gjort inkallning med alla hundarna och deras husse eller matte så skulle vi ha lite passivitetsträning med hundarna medans hon gick igenom vad vi mer skulle testa. Hon hade ställt ut lite pinnar, men ganska smalt mellanrum. Sånna pinnar anväder dom i Agility, som de springer slalom mellan. Och hon hade även lagt ut en rund tunnel. Sen så skulle vi fortsätta träna lite mer, och även testa lite med tunneln och pinnarna.


- Pinnarna gick jätte fint. Men tunnelt tvekade han på först. Pappa hjälpte mig lite och då gick det bättre. Sen sprang han fram och tillbaka i den där tunneln. Så det kanske finns en blivande Agility hund hemma hos oss. Vem vet.


- Efter någon timme så gav vi våra hundar lite vatten och satte in dom i bilarna. För nu skulle vi in till teorisalen. För att få veta hur det har gått för oss, och hur vi själva tycker att det har gått. Vi fick även ett diplom och valparna fick en gottipåse.


- Denna kurs har varit jätte nyttig för mig och även för Wille. Och jag kan varmt rekomendera valpkurs för de som har valp eller för de som tänker skaffa sig. Man får så många bra tips och råd. Sen så får man öva lite övningar med hunden. Så man lär sig hur man ska få kontakt med hunden. Vilket är jätte viktigt om man vill ha en lydig hund. Har frågat mig runt lite innan jag började på valpkursen, om det var någon av de i min närhet som har gått valpkurs med deras hund / hundar. Och vissa svarade ja. Men andra hade inte gått något kurs. Vilket jag tycker är lite dumt. Visst det är upp till var och en. Men jag tror även att man har igen sååå mycket om man går en kurs med hunden. Det är så mycket som spelar in hos hunden. Den lär sig att han inte måste hälsa på andra hundar, och på så sätt slutar skällandet lite. Jag ska definitvt gå någon mer kurs. Både för min och för Willes skull. Sen är det ju super kul och se andra hundar jobba med deras husse eller matte.


- Jag rekomenderar därför att man ska ta sig den tiden och även lägga ut de kronorna som de kostar för att gå valpkurs eller kurser överhuvudtaget. Och jag lovar att hunden älskart.!


- Sådär, då var det slut för denna gång. Men jag kommer nog att fortsätta att skriva om våra äventyr här framöver. ! Så får vi se vad det blir för våran del. Hoppas ni har haft lite kul när ni har läst om oss.


RSS 2.0